Planner update – Instellingen opmerking e-mail

Wij gebruiken hier Planner voor ons scrumboard en in diverse Teams pagina. Een nadeel tijdens het gebruik van Planner was dat je elke keer een email kreeg van niet relevante taken. Microsoft heeft hier afgelopen weken aanpassingen voor gedaan in Planner. Belangrijke update, voor ons, is dat je nu veel beter de e-mailstroom kunt reguleren.

Meldingen taak opmerkingen

Voor de wijzigingen was het zo dat wanneer een gebruiker een taakcommentaar plaatste er een bericht werd gestuurd naar Outlooks Postvak in van alle groepsleden. Dit betekende dat veel gebruikers commentaarmeldingen ontvingen over taken die niet relevant voor hen waren.
De update wijzigt het gedrag van de meldingen zodat gebruikers geen e-mails met reacties meer ontvangen in hun mailbox voor taken waarvoor ze nooit opmerkingen hebben gemaakt. Wanneer je een opmerking over een taak plaatst ontvangt je per e-mail meldingen in Outlook voor elke volgende opmerking over die taak (zelfs voor opmerkingen van andere gebruikers). Op deze manier worden alleen degenen die relevant zijn voor de taak geïnformeerd.

Verbeterde e-mail context.

De onderwerpregel van notificatie e-mails over reacties bevat nu de naam van de taak en geeft duidelijk de inhoud ervan weer. In de e-mailmelding zelf heeft Microsoft de taak en het plan voor de opmerking opgenomen en kun je de taak in Planner direct te openen om te antwoorden. Deze links bevinden zich aan het einde van de e-mail.

Wat is Planner?
Door |2018-07-22T19:44:24+02:00zondag 22 juli 2018|Categorieën: Microsoft Office 365|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor Planner update – Instellingen opmerking e-mail